Sia: metropolitní atmosféra a chuť Asie

V posledních měsících jsme vám na blogu postupně představovali naše podniky, ze kterých si na Wevaru objednáte jídlo až domů. Dozvěděli jste se tak už něco o belgické brasserii Bruxx, Vinohradském Parlamentu či Bramborách, nejnovějším počinu gastroaliance Together. Teď přišla řada na asijskou restauraci Sia v samém centru Prahy. 

 

Sia si zakládá na tradičních asijských receptech, postupech a technologiích. To vše je navíc obohaceno o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu s šéfkuchařem Jiřím Štiftem v čele. Pod jeho vedením v restauraci spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie a Číny. Nechybí v něm ale ani profíci z Česka jako například sous-chef Tomáš Homůlka, který pro Wevar připravuje oblíbenou gastroakci Sushi víkend. 

 

Jiri Stift SIA

 

Sám Jiří Štift patří mezi uznávané osobnosti české gastronomie. Zkušenosti nasbíral v pražských luxusních hotelech a tamních kuchyní, kterým mnohdy i šéfoval. Řeč je třeba o hotelu InterContinental, Alcron či Mandarin Oriental. Chutě a krásy světa pak objevoval jako kuchař na zaoceánské lodi Queen Elizabeth II. Od roku 2017 vede asijsky laděnou restauraci Sia.

 

Tři patra exotiky 

Podnik se nachází v blízkosti pražského Masarykova nádraží, v ulici V Celnici, konkrétně ve Šporkovském paláci. V něm se za rohem ukrývá ještě sladké království Cukráře Skály, které také patří do skupiny Together a jehož zákusky najdete i na Wevaru. Sia je typická svými třemi patry. Na každém z nich se nachází otevřená kuchyně věnovaná jinému typu pokrmu. Zatímco jedna se věnuje přípravě čínských knedlíčků dim sum, z jiné voní křupavá pekingská kachna a poslední se zaměřuje na pokrmy z japonského grilu robata. Interiér restaurace odkazuje na asijská tržiště, ale věřte, že při pátečním a sobotním večeru se tam můžete cítit jako v jedné z restaurací v metropolitním městě New York. Mezi hosty tu navíc najdete zajímavý mix: od turistů a párů přes manažery až po skupinky přátel, což napomáhá k příjemné atmosféře podniku.

 

Autentické suroviny

Servis jídla se v každém patře trochu liší kvůli své specializaci, ale jedno všichni ctí stejně. Po vzoru asijského způsobu stolování se servírují jednotlivé pokrmy doprostřed stolu, a to podle toho, jak jsou v kuchyni dokončovány. Sia nabízí jedinečný průřez gastronomií jihovýchodní Asie, takže nejlepší bude, když ochutnáte něco z každé ze tří kuchyní. Rozhodně doporučujeme specialitu podniku, kterou je pekingská kachna, kterou budete mít tento víkend možnost objednat přímo z Wevaru v akci, která u nás ještě nebyla!
Těšíte se? Předobjednejte si kachnu hned! 

 

peking_kachna_fb_cover

 

Sia pro Wevar

Šéfkuchař Jiří Štift spolu s týmem Wevaru pečlivě vybíral pokrmy, které převozem neutrpí a vy si je budete moct u sebe doma vychutnat v maximální kvalitě. Vyzkoušet tak můžete třeba jeden z bestsellerů, kuřecí Kung pao s jasmínovou rýží nebo kuřecí polévku s kokosovým mlékem Tom Kha Kai. Z menších chodů si pochutnáte třeba na jarních smažených závitcích nebo Som Tam salátu. Pro milovníky pálivých chutí máme thajské červené curry nebo chilli beef. Doporučujeme podívat se také do sekce Chuťovky, kam Sia dodává vynikající chilli džem, kimchi, nakládaný zázvor či návykové krevetové chipsy. 

 

Pokrmy z restaurace Sia se pravidelně objevují také na denním menu, které připravujeme sedm dní v týdnu. Pravidelně s restaurací Sia připravujeme také speciální akce, třeba Sushi víkend, Asijský víkend nebo Pekingskou kachnu.

 

Pokud máte chuť na rozmanitou asijskou kuchyni, nabídka z restaurace Sia by vás na Wevaru měla potěšit.

 

Poznejte i naše další restaurace: Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení