Tradiční Vinohradská zabijačka. Před Parlamentem i u vás doma

Zabijačka patří v našich končinách k starodávným zvykům. Zpravidla probíhá v zimních měsících, tedy od prosince do března. Jednu jsme si pro vás od 20. do 23. ledna připravili i my ve spolupráci s Vinohradským Parlamentem. Zabijačkové speciality můžete ochutnat buď přímo před restaurací, nebo si je od nás nechte dovézt až ke dveřím. 

 

Cože? Zabijačka v centru Prahy? Co by ne! První Vinohradská zabijačka se uskutečnila jen pár měsíců po otevření Vinohradského Parlamentu, a tak je tato tradice s restaurací neodmyslitelně spjata. A protože tradice se musí dodržovat, chystají se zabijačkové hody před Vinohradským Parlamentem i letos. 

 

Kuchaři veškeré zabijačkové speciality vždy připravují sami. Chystat vše začínají pouhý den předem, aby byly pochoutky co nejčerstvější. A co můžete letos ochutnat? V první řadě typické zabijačkové pokrmy jako jitrnice, jelita, tlačenku nebo voňavou prdelačku. Osvědčené recepty doprovodí ještě další dobroty jako škvarky nebo grilovaná prasečí ouška. 

 

„Prasečí ouška konfitujeme přes noc v sádle. Poté je pokrájíme na nudličky a ogrilujeme. Je to skvělý snack a zajímavý doplněk k ostatním zabijačkovým specialitám, které tradičně připravujeme,“ láká na neobvyklou lahůdku šéfkuchař Vinohradského Parlamentu Jan Pípal a dodává: „Udělat v centru Prahy zabijačku se vším všudy samozřejmě nelze, ale snažíme se tomu maximálně přiblížit. Od řezníka máme maso, které pak sami zpracujeme na jitrnice, jelita a další pokrmy, bez kterých by zabijačka nebyla zabijačkou.“

 

Zabijačkové hody na Wevaru

Když se ve čtvrtek 20. ledna vypravíte do Vinohradského Parlamentu, můžete přímo na místě ochutnat všechny zmíněné dobroty a k tomu vám zahraje harmonikář. Pokud dáváte přednost pohodlí domova, neznamená to ale, že se musíte o zabijačkové pochoutky ochudit. Harmonikáře vám sice nedovezeme, ale vše ostatní ano! 

 

ILH_2482 ILH_2509 ILH_2685

 

Připravili jsme pro vás pestrou škálu možností, které si můžete poskládat podle sebe a podle toho, na co budete mít největší chuť. Samostatně lze objednat jitrnice a jelítka, vždy v balení po pěti kusech. Nebo jejich kombinaci – v balení pak budou tři jitrnice a tři jelita. Ve sklenici vám nabídneme prdelačku nebo škvarky v sádle a chybět nebude ani půlkilová tlačenka, a to jak světlá, tak krvavá

 

Pro ty, kdo by chtěli od všeho trochu, máme zabijačkový Wevar box: tři jitrnice, tři jelita, světlá a krvavá tlačenka po 250 g, škvarky v sádle a prdelačka. To vše až k vašim dveřím. 

 

ILH_2570 ILH_2730

 

Víte o někom, kdo miluje zabijačkové dobroty úplně stejně jako vy? Pak přesně pro vás je zabijačkové plato pro dvě osoby plné čerstvých teplých laskomin. Ochutnáte opečenou jitrnici, v sádle pošírované jelito a domácí uzené z udírny Vinohradského Parlamentu. Dále křupavá prasečí ouška, škvarky a uzený vepřový jazyk. K tomu vám nabalíme opečený chléb, cibulový salát, kaparovou tatarku, smetanový křen a lepenici. 

 

Nálož masa nezapomeňte spláchnout pivem z naší nabídky nebo vyvážit sladkým zákuskem od Cukráře Skály! A pokud vás zbytek rodiny v zabijačkových hodech nepodpoří, vyberte jim něco jiného z naší stálé nabídky české, asijské a belgické kuchyně. 

 

Zabijačkové hody můžete objednat už nyní s doručením od čtvrtka 20. do neděle 23. ledna - na Wevaru!



Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení