Vinohradský Parlament: česká kuchyně v nejpoctivější podobě

S rozvozovou službou Wevar jsme vás již seznámili. Nyní bychom vám rádi blíže představili i jednotlivé restaurace gastroaliance Together, které jsou na Wevaru zastoupené. Vezmeme to pěkně popořadě a začneme Vinohradským Parlamentem. První restaurací, kterou majitelé a zakladatelé sítě Together David Petřík a Viktor Kaplan společně otevřeli. 



Restaurace Vinohradský Parlament přivítala své první hosty v roce 2013. Od samého začátku vede zdejší kuchyni šéfkuchař Jan Pípal, který předtím sbíral zkušenosti například v karlovarském hotelu Pupp či pražském Sheratonu. 

jan-pipal-sefkuchar-vinohradsky-parlament

 

Podnik se zaměřuje na tradiční českou kuchyni. Nabídka se skládá jak z klasických a všeobecně rozšířených jídel, tak i z méně známých receptur české kuchyně. Kuchařský tým k připravovaným jídlům přistupuje zodpovědně. Zejména si zakládá na lokálních a domácích produktech. Co lze, si zde připraví sami, ostatní suroviny odebírají od farmářů, aby byly vždy čerstvé. Kuchaři vychází z tradičních postupů a technologií, a zároveň se inspirují moderními postupy a aktuálními gastronomickými trendy. Výsledkem jsou poctivé české pokrmy v moderní úpravě.

 

Dlouhodobými oblíbenci jsou větrník s trhaným hovězím masem, kulajda nebo králík s hrubozrnnou hořčicí. Kromě stálého menu připravují ve Vinohradském Parlamentu speciální sezónní nabídky jako zvěřinové, svatomartinské či zabijačkové hody. Vybrané pokrmy se pak objeví také na Wevaru, takže si je můžete vychutnat i doma. 

 

Knedlíkový unikát

V roce 2019 prošla restaurace rozsáhlou rekonstrukcí. Pod novou podobou Vinohradského Parlamentu jsou podepsáni architekti z Ateliéru PH5, kteří se podíleli i na interiéru restaurace Sia. Návštěvníky na první pohled zaujme strop s vysochanými zvířaty od Roberta Palúcha a také otevřená kuchyně. 

 

L1590613

L1590614

 

Restaurace se po rekonstrukci více zaměřila na královskou disciplínu české gastronomie – knedlík. Součástí podniku a otevřené kuchyně se tak stala knedlíkárna. Příprava knedlíků zde probíhá od základů a hosté celý proces – od kynutí přes hnětení a odvalování až po plnění – mohou sledovat.

 

Nabídka Vinohradského Parlamentu se tedy rozšířila o jídla s knedlíky a jídla z knedlíků, jež se stala základem jídelního lístku restaurace. Na menu najdete knedlíky slané i sladké, s tradičními i překvapivými náplněmi, z několika různých těst. Podle šéfkuchaře Jana Pípala je možné do knedlíku schovat téměř cokoli, například koprovku nebo segedín. V současné době se na menu nachází třeba knedlík s divočákem nebo knedlík s hovězím pupkem a houbami. Ze sladkých stojí za zmínku kokosový knedlík s borůvkami. 

 

Vinohradský Parlament na Wevaru

Vinohradský Parlament představuje na Wevaru zástupce poctivé české kuchyně. Ve stálé nabídce najdete 9 pokrmů, které sestavil šéfkuchař Jan Pípal a nadále dohlíží na to, aby se k vám domů dostaly ve stejné kvalitě jako v restauraci. My rozhodně doporučujeme hedvábně krémovou kulajdu, hovězí líčko na víně s pastinákovým pyré, telecí holandský řízek s bramborovou kaší nebo masové kuličky v rajské omáčce

 

Pokrmy z Vinohradského Parlamentu se pravidelně objevují také na denním menu, které připravujeme sedm dní v týdnu. Vždy o víkendu se můžete těšit na plněné knedlíky, každý týden na jiné. A několik druhů již hotových knedlíků k vašim omáčkám pořídíte v našich Chuťovkách

 

Pokud tedy toužíte po české klasice bez práce, je Vinohradský Parlament na Wevaru tou správnou volbou. 

 



Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné