
Pekingská kachna
na Wevaru
29. 4. - 1. 5. 2022
Pekingská kachna je specialitou čínské kuchyně, jejíž historie sahá minimálně do 14. století. Šéfkuchař restaurace Sia Jiří Štift získal recept na tradiční pekingskou kachnu během své stáže v Číně a okamžitě se stala hlavní hvězdou nově otevřeného podniku. A největším lákadlem je dodnes. Nechte se jí nyní okouzlit i vy a objednejte si výtečnou, křupavou pekingskou kachnu až k vám domů.
Tajemství dokonale propečené kachny spočívá v několikadenní přípravě masa. Nejprve se pod kůži napumpuje vzduch, aby se oddělila od masa a dobře vypekla. Poté se kachna potře sladkou marinádou a nechá se sušit. Následuje pomalé pečení, aby maso zůstalo jemné, zatímco kůže vypečená. Celý proces trvá 2-3 dny. Teprve poté je možné kachnu servírovat, a to ve dvou chodech. Prvním jsou kachní prsa s křupavou kůží, sezamovými plackami, omáčkami a zeleninou. Poté přijde řada na restované stehenní maso připravované na pánvi wok a servírované s restovanou rýží.
Omezený počet kusů, objednejte včas!