12 hodnocení

Pečené luttyšské koule s domácími hranolky a salátem

Lutyšská specialita z mletého telecího a vepřového masa, podávaná s omáčkou ze švestkovo-jablečných povidel a telecího fondue, hranolky Bruxx a malým salátem s majonézovým dresinkem. 

Šetřete čas, objednejte si netradiční jídlo, na které k nám zákazníci chodí třeba i na Vánoce! Klasika z výborného mletého telecího masa, která nesmí na našem menu nikdy chybět. 

Připraveno
245 Kč
Kategorie: Stálá nabídka
Restaurace: Bruxx
Typ jídla: Hlavní chod
Typ kuchyně: Belgická kuchyně
Telecí mleté maso, telecí demi glace, vepřové mleté maso, kuřecí vývar, švestková povidla, salát little gem, majonéza Bruxx, bramborové hranolky, pepř, cukr třtinový, vejce, solamyl, jablka, vinný ocet bílý.

Váha: 200 g
Alergeny: 3
Markéta: Zajímavá kombinace mletého masa a švestkové omáčky z povidel. Měla jsem obavu, aby omáčka nepřebila chuť masa a nebyla moc sladká, opak byl ale pravdou. Všechny ingredience se skvěle doplňují a jsou chuťově vyvážené.

Robin: Telecí mleté maso v kombinaci s vepřovým mletým masem mě baví. V Bruxxu se Vám nemůže stát, že by Vás tato klasika zklamala. Omáčka není moc sladká a výborně se doplňuje jak s masem, tak třeba s domácími hranolkami.

Lucie: Překvapila mě omáčka, která je sice výrazná, ale nepřebije chutě masa. Telecí maso jsem vždy nějak opomíjela, ale od té doby, co jsem ho v Bruxxu ochutnala, vím, že si ho dám příště ráda znova.