12 hodnocení

Pečené luttyšské koule s domácími hranolky a salátem

Lutyšská specialita z mletého telecího a vepřového masa, podávaná s omáčkou ze švestkovo-jablečných povidel a telecího fondue, hranolky Bruxx a malým salátem s majonézovým dresinkem. 

Šetřete čas, objednejte si netradiční jídlo, na které k nám zákazníci chodí třeba i na Vánoce! Klasika z výborného mletého telecího masa, která nesmí na našem menu nikdy chybět. 

Připraveno
245 Kč
Kategorie: Stálá nabídka
Restaurace: Bruxx
Typ jídla: Hlavní chod
Typ kuchyně: Belgická kuchyně

SLOŽENÍ: 

Telecí mleté maso, telecí demi glace, vepřové mleté maso, kuřecí vývar, švestková povidla, salát little gem, majonéza Bruxx, bramborové hranolky, pepř, cukr třtinový, vejce, solamyl, jablka, vinný ocet bílý. 

Váha: 200 g 

Alergeny: 3  

VYZKOUŠELI ZA VÁS: 

Markéta: Zajímavá kombinace mletého masa a švestkové omáčky z povidel. Měla jsem obavu, aby omáčka nepřebila chuť masa a nebyla moc sladká, opak byl ale pravdou. Všechny ingredience se skvěle doplňují a jsou chuťově vyvážené. 

Robin: Telecí mleté maso v kombinaci s vepřovým mletým masem mě baví. V Bruxxu se Vám nemůže stát, že by Vás tato klasika zklamala. Omáčka není moc sladká a výborně se doplňuje jak s masem, tak třeba s domácími hranolkami. 

Lucie: Překvapila mě omáčka, která je sice výrazná, ale nepřebije chutě masa. Telecí maso jsem vždy nějak opomíjela, ale od té doby, co jsem ho v Bruxxu ochutnala, vím, že si ho dám příště ráda znova.