Satay s vepřovým masem a indonéským okurkovým salátem
Satay, grilované ochucené maso ve formě špízu, které miluje celý svět.
V Indonésii, odkud tento pokrm pochází, se satay prodává u pouličních stánků i v luxusních restauracích. Základem mohou být rozličné druhy masa, proto máte na výběr ze tří různých variant. Satay podáváme s indonéským okurkovým salátem s chilli a koriandrem a arašídovou a tamarindovou omáčkou.
Pokrm připravujeme v několika variantách, ochutnejte kromě vepřového také kuřecí a hovězí satay.
Špízy jsou ideálním předkrmem ke sdílení s přáteli nebo na zahnání menšího hladu.
Vyzkoušejte i další pochoutky asijské kuchyně. Níže najdete naše doporučení.
Kategorie: | Stálá nabídka |
---|---|
Restaurace: | Sia |
Typ jídla: | Předkrmy / malá jídla |
Typ kuchyně: | Asijská Kuchyně |
Složení:
vepřové maso, sójová omáčka, ústřicová omáčka, česnek, zázvor, koriandr,okurkový salát (okurka, zázvor, feferonky, koriandr, sůl, rýžový ocet, cukr), arašídová omáčka (arašídy, citron tráva, kokosové mléko, chilli, cukr), tamarindová omáčka (tamarind, chilli, feferonky, koriandr, máta, cukr, česnek)
Alergeny:
1A, 4, 5, 6, 14