Grilované kuřecí maso teriyaki s hlívou ústřičnou a jasmínovou rýží
Grilované kuřecí maso teriyaki s hlívou ústřičnou a jasmínovou rýží z restaurace Sia.
Teriyaki je složenina dvou slov – teri (lesk) a yaki (grilovat). Odkazuje na marinádu ze sójové omáčky a rýžového vína, jíž se maso potře a poté ugriluje. Maso podáváme s bok choy, hlívou ústřičnou a přílohou v podobě jasmínové rýže.
Pokrm připravujeme ve dvou variantách. Kromě grilovaného kuřecího ochutnejte také verzi s lososem.
Ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně.
Vyzkoušejte také další dobroty z nabídky Wevaru. Níže najdete naše doporučení.
Kategorie: | Stálá nabídka |
---|---|
Restaurace: | Sia |
Typ jídla: | Hlavní chod |
Typ kuchyně: | Asijská Kuchyně |
Složení:
teriyaki marináda (sójová omáčka, rýžové víno, zázvor, česnek, cukr, jarní cibulka, shiitake, mořské řasy), bok choy, sezam, hlíva ústřičná, sezamový olej, rýže, kuřecí maso (180 g), sůl, pepř, olej
Alergeny:
1a, 6, 11